» Hírek, újdonságok

Életveszélyes a Börzsöny!

Nyomatékosan kérjük, hogy senki se induljon el a Börzsönybe, a kialakult időjárási helyzet miatt!

Ahogyan azt már tegnap is jeleztük, még a tegnapinál is rosszabb helyzet alakult ki a Börzsönyben. Mára azt tapasztaltuk, hogy az utakon és a fákon a jegesedés már 300 m tengerszint feletti magasságban elindul egyes részeken. A magasabb régiók felé haladva extrém vastagságú (helyenként 10 cm fölötti!) jég is felhalmozódik a fák ágain, és az utakon, ami kiszámíthatatlan töréseket, fakidőléseket okoz az erdőállományban. Esetenként minden előzetes jel nélkül dől ki egy fa, vagy roppannak össze az ágak.

Éppen ezért nyomatékosan felhívjuk a figyelmet, hogy senki se induljon a hegység belseje felé a kialakult életveszély miatt!

A hegységben levő kilátók megközelíthetetlenek! A hegység belsejében levő vendégházakban (Wenckheim, Királyháza, Nagyhideghegy, stb.) rekedtek nincsenek veszélyben, ellátásukon, megközelítésükön az erdészeti szakemberek dolgoznak a helyi vállalkozókkal együtt.A Börzsönyön kívül a Naszály magasabb régiói is érintettek!

Csak annyit tehetünk, hogy türelmesen megvárjuk, míg az időjárási helyzet konszolidálódik, addig is kérjük mindenki megértését!

Forrás: ipolyerdo.hu

Programajánló