» Hírek, újdonságok

DATOURWAY projekt munkaülés

A fenntartható turizmus fejlesztése az Alsó-Ipoly mentén”c. mintaprojekt stratégiaépítő munkaülésére 2011. március 1-2-án Kemencén a Feketevölgy Panzióban került sor. A két napos rendezvényre több mint 50 résztvevő látogatott el.

Mind a szlovákiai, mind a magyarországi oldalról érkeztek a területen érintett államigazgatási szervektől, önkormányzatoktól, civil szervezetektől, vállalkozói körből meghívott képviselők.

Az első nap délelőttjén a tervezők bemutatták az elkészült vizsgálati anyagot (az anyagok pps fájlokként letölthetőek). Míg a rákövetkező másfél nap közös munkával telt. Egyéni és csoportmunkában lépésről lépésre beazonosították a résztvevők a térség adottságait (SWOT analízis) és megalkották a fejlesztési stratégiát, a célpiramis egyes szintjeit (a munkaülés eredményének dokumentumai pdf fájlként letölhetőek). A kialakított intézkedések részletes kidolgozása és projektajánlás a tervezés következő fázisában a tervezők feladatát képezi, ezt követően az érintettekkel való egyeztetés hasonló fórum keretében zajlik majd.

A következő munkaülésre 2011. április 19-20. kerül sor Helembán.

A munkaülés előadásai és eredményei a következő honlapon elérhetők:


http://www.datourway.eu/index.php?also-ipoly_menti_terseg_fenntarthato_turizmusfejlesztesi_strategiaja_-_munkamegbeszeles/hu/1/0/0/0/21/0/1
Programajánló