» Hírek, újdonságok

Börzsöny könyv - vegye meg Ön is!

„Vadregényes erdőtáj – a Börzsöny” kapható a Börzsöny tájmonográfiája
„Tartalmas, élményekben gazdag szellemi kirándulásra hívja az Olvasót a Börzsöny éles gerincekkel, szűk völgyekkel tagolt és megszakítatlan erdőrengeteggel borított hegyvidékére.” – így kezdődik a könyv fülszövege, mely egy régóta áhított igényt kísérel meg betölteni.

A 2000 példányban kiadott kötet összesen 600 oldalnyi terjedelemben mutatja be hazánk egyetlen, települések által megszakítatlan erdőrengetegével borított, vadregényes hegyvidékét. A könyv fókuszában mindvégig a hegytáj legjellemzőbb természeti értéke, az erdő áll…

Vásárolja meg Ön is!

A könyv alkalmas karácsonyi ajándéknak, oktatási eszközként, vagy csak azért, hogy ismereteket szerezzünk.

A Börzsönyről eddig nem született azt tájegységként bemutató, részletes kiadvány. A kötet sok évtizedes hiányt igyekszik pótolni az élő és élettelen természet részletes bemutatásával, valamint az őstörténettől napjainkig lezajlott történelmi események, társadalmi, gazdasági változások feltárásával. Külön értéke, hogy ezeken túl, a hegység és az itt élő emberek kulturális örökségét is felvillantja, a néprajzi értékektől kezdve a műemlékekig.

A kiadvány három éven keresztül készült. Szerkesztési elveinek fő vezérfonala a nagy múltra tekintő hazai tudományos ismeretterjesztés újra felélesztése volt. Az egyes fejezetek megírására a szerkesztők a különböző szakterületek neves hazai képviselőit, tudósait kérték fel. Összesen 35 szerző dolgozott a monográfia megírásán, melynek egyes fejezeteit a helyi erdész szakemberek is jegyzik.

A könyv kapható erdei boltjainkban (Katalinpusztán, Diósjenőn, Kismaroson, Nagymaroson) a pénteki naptól, illetve a konyv(kukac)ipolyerdo.hu email címen lehet megrendelni postai utánvéttel is! Ajánlott fogyasztói ára: 4.935 Ft (ami tartalmazza az 5 %-os ÁFÁ-t is), az utolsó három számjegyben utalva a hamarosan átadásra kerülő Csóványosi torony magasságára is!

Forrás: ipolyerdo.hu

Programajánló