Plotinus Holding Nyrt.

A Plotinus Holding Nyilvánosan Működő Részvénytársaság célkitűzése a kifejezetten magas kockázat vállalása - amihez remélhetően magas hozam társul.

A Plotinus Nyrt.-t holdingtársaságként hoztuk létre. Célunk, hogy egy olyan vállalatot/vállalatcsoportot alakítsunk ki, amely leányvállalatain keresztül a reálgazdaság különböző szegmenseiben rendelkezik kitettséggel, miközben a rendelkezésre álló/működéséből felszabaduló szabad pénzforrásokat opportunisztikus jelleggel bárhol be tudja fektetni: akár a pénz- és tőkepiacokon, akár  induló vagy meglévő vállalkozások tulajdonosként / hitelezőjeként fel tud lépni. Célunk az volt, hogy ez a cég igen magas kockázatot fusson, és ez azzal jár, hogy a befektetők vagyona akár pár hónap alatt is többtíz százalékkal gyarapodhat vagy csökkenhet. A komoly kockázat miatt senkinek sem javasoljuk, hogy likvid megtakarításainak túlságosan nagy részét fektesse a cégbe - ez nem lenne prudens magatartás. Ugyanakkor a menedzsment bízik abban, hogy a cég kiemelkedő hozamokat fog a következő években elérni, és ennek megfelelően saját vagyonunk egy részét is a Társaság részvényeibe fektettük be, és további részvényeket is tervezünk vásárolni a jövőben, növelve kitettségünket a Plotinus Nyrt. felé. 

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy átlátható, érthető, és olcsón működő cég legyen a Plotinus, ennek megfelelően a Társaság befektetéseit részletesen kommunikáljuk a befektetők felé. Az Igazgatótanács semmilyen fix juttatásban nem részesül, fizetett alkalmazottak nincsenek a cégben, ennélfogva valószínűleg a legolcsóbban működő hazai tőzsdei társaság. A vezetők csak nyereséges működés esetén részesülnek az elért eredményekből - negatív eredmények esetén semmiféle juttatásra nem tarthatnak igényt, sőt részvényesként saját vagyonuk is csökken, ha a Társaság veszteségesen működik. Így a vezetőség ugyanabban érdekelt, mint a részvényesek: magas profitabilitásban és ennek köszönhetően emelkedő részvényárfolyamban.

A Társaság pénz- és tőkepiaci befektetési tevékenységét én irányítom az Igazgatótanács elnökeként, a működésért és a reálgazdasági tevékenységért a Társaság alelnöke, Szabó Zoltán felel. A Plotinus Nyrt. részvényeit 2011/02/15-én bevezették a budapesti tőzsdére, a befektetni vágyók tehát tulajdonosként, részvényesként vehetnek részt a Társaságban. A kereskedés részvényenként 1525 Ft-os árfolyamon kezdődött, a jelenlegi árfolyam számos helyen, többek között a Tőzsde honlapján követhető (késleltetett adatok, a részvény a standard kategóriában található): http://www.bet.hu/topmenu/kereskedesi_adatok/azonnali_piac/reszvenyek

A Társaság törzsrészvényei a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában forognak, azaz bármelyik hazai tőzsdén kereskedő befektetési vállalkozáson, brókercégen keresztül megvásárolható illetve eladható.

A Plotinus befektetési stratégiája három irányú:

- reálgazdasági befektetések leányvállalatokon keresztül

- származtatott pozíciók, jelentős tőkeáttétellel, szigorú kockázatkezeléssel

- hosszútávú, értékalapú tőkepiaci befektetések aktív vagy passzív szemlélettel

Társaságunk részvényeinek tőzsdei bevezetését a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete engedélyezte, működésünk során pedig mindenben próbálunk a lehető legtökéletesebben megfelelni a Budapesti Értéktőzsde által elvárt tájékoztatási kötelezettségeknek, így befektetőink negyedévente részletesen  értesülhetnek a Plotinus Nyrt. befektetéseiről, eredményeiről, illetve ezen túl is a rendkívüli, számottevő változások folyamatosan nyomonkövethetőek.   

A 2011 februári bevezetés óta a Társaság egy részvényre jutó vagyona 257%-kal nőtt. (2016/11/30-ig)

***

2015.06.22-én a Társaság 4-éves kötvényeket bocsátott ki 640,8 millió forint értékben. A kötvények névértéke darabonként 100 000 Ft, évente 2% kamatot fizetnek és minden hónap 10. és 15. között átcserélhetőek kötvényenként 20 darab Plotinus törzsrészvényre. Lejáratuk: 2019.06.22. A kötvények bevezetésre kerültek a Budapesti Értéktőzsdére, a kereskedést itt lehet nyomon követni:

http://bet.hu/magyar_egyeb/dinportl/companyprofile?security=9657

 

***

Amennyiben szeretne részletesebben tájékozódni a céggel kapcsolatban, kérjük látogasson el a Plotinus Nyrt honlapjára: www.plotinus.hu, illetve másik két kötelező tájékoztatási helyére, a Budapesti Értéktőzsde honlapjára: www.bet.hu, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete közzétételi oldalára: www.kozzetetelek.hu

Itt néhány adat a cégről:

http://bet.hu/magyar_egyeb/dinportl/companyprofile?company=3368